preloader

Медия център

Bcard

Bcard осъществи първата си безконтактна трансакция

Bcard осъществи първата си безконтактна трансакция
21 май 2019

На 21 май 2019 г, в 16:28 ч., в присъствието на г-жа Стоилка Арсова, Директор „Национална Картова Схема”, г-н Нестор Динков, Мениджър Сертификации „Национална Картова Схема” и представители на Датекс ООД, бе извършена първата безконтактна трансакция с карта Bcard – бранд на Националната Картова Схема на България. Трансакцията бе извършена на ПОС терминал Datecs чрез своята услуга DatecsPay.

Новата безконтактна технология на Bcard се базира на техническите спецификации на продукта PURE на Thales (преди това Gemalto) според изискванията на Националната Картова Схема Bcard, със системна адаптация и интеграционни тестове в Борика АД.

В ход е сертификацията на останалите доставчици на терминални устройства на пазара, както и масовото внедряване на безконтактната технология Bcard в терминалната инфраструктура в страната.

Три нови Финансови Институции са сертифицирани за издаване на новата безконтактна карта Bcard - Общинска банка АД, Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД и ИзиПей АД. Така броя Издатели, които ще предлагат карти Bcard се увеличава на шест, заедно с Централна Кооперативна Банка АД, Изи Пеймънт Сървисис и БНП Париба - клон София.

Oще новини

15 март 2024

Българската асоциация за паркиране и устойчива градска мобилност, Националната картова и платежна схема и БОРИКА, помагат на общините в България да се дигитализират и да подобрят градската среда

11 януари 2024

Лицензирани оператори на ваучери за храна на електронен носител bcard

11 октомври 2023

Незабавните плащания променят пазара на финансови услуги

5 октомври 2023

Взети решения на Съвета на участниците към Национална картова и платежна схема, 26 септември 2023 г.