preloader

Медия център

Bcard

Националната Картова Схема Bcard сключи споразумение за сътрудничество с DISCOVER Financial Services

6 юни 2019

Българската Националната Картова Схема Bcard, част от БОРИКА АД, и Discover Financial Services, подписаха стратегическо споразумение, което ще позволи на картите с лога Bcard и Discover да бъдат приемани извън България в мрежата на Discover Global Network.

Официално, българската карта Bcard влезе в обръщение през юни 2018 година. В момента в процес на внедряване е безконтактна технология за картовите продукти с бранда Bcard. Следваща стъпка от стратегическата програма за развитие на Националната Картова Схема е осигуряване на международен достъп на продуктите на Схемата, като през 2020 година предстои да започне издаването на международни карти Bcard - Discover. Партньорството с Discover ще осигури достъп на притежателите на карти Bcard - Discover в над 44 млн. търговски обекта и 2 млн. банкомата, в над 190 държави.

“Инвестицията в иновации за развитие на продуктите с лого Bcard, както и внедряването на решения за приемане на карти извън пределите на страната, са наши основни приоритети”, споделя г-жа Стоилка Арсова, Директор на Национална Картова Схема Bcard. “България натрупа знание, опит и технологии, с които отговаря на световните стандарти във финансовите технологии и сигурността на разплащанията. Стратегическото партньорство с Discover е в резултат на стремежа на екипа на Bcard непрекъснато да разширява гамата от картови продукти и услуги за своите участници, с което допринася и за развитието на картовия пазар в България.“

За да гарантират по – сигурни международни трансакции, Bcard и Discover ще си партнират за интегрирането на решения за  EMV®  контактна, безконтактна и мобилната технология на Discover D-PAS за международно ползване.

“Discover се наложи като гъвкав и кооперативен партньор на локалните схеми, предоставяйки им средства и ресурси за растеж и разширяване приемането на карти в световен мащаб,” каза Джо Хърли, Вицепрезидент и Глобален Ръководител Бизнес Развитие в Discover. “Споразумението с Bcard допълва стратегията на Discover за осъществяване на международен алианс, който предоставя на клиентите по-голям избор как и къде да се разплащат.”

Мрежата на Discover Global Network включва редица партньорски мрежи в цял свят, сред които са мрежи в Бразилия, Китай, Индия, Япония, Близкия Изток, Нигерия, Пуерто Рико, Сърбия, Турция, Южна Корея, Виетнам, Тайван, Мексико и други в Европа.

Oще новини

5 април 2024

Стартира национална кампания за незабавни преводи по мобилен номер blink P2P

15 март 2024

Българската асоциация за паркиране и устойчива градска мобилност, Националната картова и платежна схема и БОРИКА, помагат на общините в България да се дигитализират и да подобрят градската среда

11 януари 2024

Лицензирани оператори на ваучери за храна на електронен носител bcard

11 октомври 2023

Незабавните плащания променят пазара на финансови услуги