preloader

Медия център

Bcard

Националната картова и платежна схема вдигна до 100 лева лимита за безконтактно плащане с карта Bcard без необходимост от ПИН

Националната картова и платежна схема вдигна до 100 лева лимита за безконтактно плащане с карта Bcard без необходимост от ПИН
14 април 2020

От днес, 14 април, притежателите на безконтактна карта Bcard могат да плащат суми до 100 лева без необходимост от въвеждане на ПИН код. Услугата е налична на над 20 000 терминални устройства в мрежата на БОРИКА АД.

Промяната на лимита беше наложена във връзка с предприетите мерки за борба с COVID-19 и препоръките на Европейския банков орган и Българската народна банка от 25 март 2020 г.  

„ В този момент е изключително важно всички страни в процеса да мобилизираме усилията си и в най-кратки срокове да внедрим промяната на лимита, с цел осигуряване на по-безопасни условия на картодържателите“, споделя Стоилка Арсова, директор на Националната картова и платежна схема.  

Издателите на карти Bcard и Акцептиращите институции, приемащи плащания с карти Bcard, започнаха своевременно внедряване на новата функционалност в техните системи, карти и терминали. За терминали на външни центрове, които са в процес на сертификация, промяната ще бъде включена в сертификационния процес с всяка институция. 

Напомняме Ви, че внедряването на безконтактната технология за картите с бранда Bcard е сред основните приоритети на Схемата за 2020 година.

Oще новини

5 април 2024

Стартира национална кампания за незабавни преводи по мобилен номер blink P2P

15 март 2024

Българската асоциация за паркиране и устойчива градска мобилност, Националната картова и платежна схема и БОРИКА, помагат на общините в България да се дигитализират и да подобрят градската среда

11 януари 2024

Лицензирани оператори на ваучери за храна на електронен носител bcard

11 октомври 2023

Незабавните плащания променят пазара на финансови услуги