preloader

Медия център

Bcard

Националната картова и платежна схема вдигна до 100 лева лимита за безконтактно плащане с карта Bcard без необходимост от ПИН

Националната картова и платежна схема вдигна до 100 лева лимита за безконтактно плащане с карта Bcard без необходимост от ПИН
14 април 2020

От днес, 14 април, притежателите на безконтактна карта Bcard могат да плащат суми до 100 лева без необходимост от въвеждане на ПИН код. Услугата е налична на над 20 000 терминални устройства в мрежата на БОРИКА АД.

Промяната на лимита беше наложена във връзка с предприетите мерки за борба с COVID-19 и препоръките на Европейския банков орган и Българската народна банка от 25 март 2020 г.  

„ В този момент е изключително важно всички страни в процеса да мобилизираме усилията си и в най-кратки срокове да внедрим промяната на лимита, с цел осигуряване на по-безопасни условия на картодържателите“, споделя Стоилка Арсова, директор на Националната картова и платежна схема.  

Издателите на карти Bcard и Акцептиращите институции, приемащи плащания с карти Bcard, започнаха своевременно внедряване на новата функционалност в техните системи, карти и терминали. За терминали на външни центрове, които са в процес на сертификация, промяната ще бъде включена в сертификационния процес с всяка институция. 

Напомняме Ви, че внедряването на безконтактната технология за картите с бранда Bcard е сред основните приоритети на Схемата за 2020 година.

Oще новини

12 март 2020

Схемата разширява дейността си с управление на продукти и услуги за незабавни плащания от сметка в сметка

6 юни 2019

Националната Картова Схема Bcard сключи споразумение за сътрудничество с DISCOVER Financial Services

21 май 2019

Bcard осъществи първата си безконтактна трансакция

24 януари 2019

Ясни са имената на печелившите в кампанията на Bcard